16 oktober 2011

Superman legs!

Superväder idag men valde att gå till KMTI som hade fri träning i helgen. Tänkte jag skulle bränna av Mikael Mattssons (från Jari Palonens blogg) intervaller på recept.



4 x 4 min intervaller, första 3 min i 17 km/h tempo för att sedan öka till 18 km/h sista minuten. Vila 1 min emellan.



Tänkte direkt..... det här kommer jag fan inte palla med alltså, men det får bära eller brista. Mina vader kommer dö på andra intervallen med all säkerthet.



Första intervallen: Shit det här känns ju oförskämt bra. Pulsen är ju riktigt låg. Sist jag gjorde laktattester (flera år sedan) låg min mjölksyratröskel runt 178 i puls. Medelpulsen på den första intervallen låg på 168. Benen och andningen kanonfräsch men det brukar det vara första minuterna.



Andra intervallen: Nu kommer det väl syra och stelhet i vaderna *tänkte jag för mig själv. Men ICKE! Fortsatt stabil puls, andning och syretillförsel. Medelpuls på 168 fortfarande grymt lågt.



Tredje intervallen: Känns precis som förra men nu börjar jag känna av min konstiga "skada" där jag får trötthetsont i rumpa, baksida lår och framsida höftböjare. Pulsen ligger fortfarande på medel 170.



Fjärde intervallen: Har bestämt mig för att endast köra fyra st då högerbenet krånglar. Vänstra är überpiggt och jag avslutar sista minuten i intervallen på 19 km/h fart. Sista intervallen ligger medel enligt klockan på 176. Då vet jag att klockan ballar ur mest hela tiden och sticker iväg på för höga värden flera gånger.



Summa summarum: Helt fantastiskt härlig känsla i kroppen och benen (förutom min krånglande högersida). 5 toasters av 5 möjliga får passet. Har aldrig varit roligare att springa på ett löpband.

Dagens fräna video:



/Tobbe

1 kommentar:

Jari Palonen sa...

Use it wisely my friend, use it wisely ;) Kul att du testar det, bra kört! Jari