2 oktober 2011

Racerapport Femmans Multisportrace

Beep Beep Beep! Väckarklockan gör slut på drömmarna och det är dags att återgå till verkligheten. Dagens verklighet består av Femmans multisportrace i Delsjöterrängen i Göteborg. Gröt, macka, banan, mjölk och så var det dags att åka.

När vi kommer fram är dimman på sjön så tät att vi först undrar hur vi ska hitta under paddlingen. Detta löser sig dock senare och vädret blir hur fint som helst.

Sträcka 1:
RACE! starten går, vi cyklar lydigt bakom Aaron Prince som är masterstarter. Efter en bit lättare nedförsrullande viker han av och fältet släpps iväg uppför en lång asfaltsbacke. Farten skruvas upp men håller sig ändå på en klart ok nivå den korta biten till toppen.

Sträcka 2.
Cyklarna dumpas i en rasande fart och orienteringen tar vid. Farten är ganska hög men vi är snart ikapp Thule och AXA som driver på i täten tillsammans med Sportson. De höjer dock tempot och jag orkar inte riktigt hänga på och får ropa på Tobbe att lugna sig lite. Så småningom får vi nytta av Tobbes übervassa orienteringsskills och är vid klipphoppet åter med i tätklungan igen. Hoppar ner i vattnet, INTE SKÖNT! simmar en kort bit och är tillbaka på land. Återigen tappar vi de tre andra lagen som håller lite högre fart i terrängen.

Sträcka 3:
Tillbaka vid cyklarna står ett svärande Sportson som fått ett 10-minuters stop-and-go efter att ha torskat i den flygande kontrollen av första förband. Ett litet paket som flera av oss såg guppa omkring i vattnet efter klipphoppet. Den enes död, den andres bröd, och vips så är vi på tredje plats.

MTB-orienteringen som följer går som väntat bra då det är en av Tobbes vassaste grenar att cykla efter karta. Vi har skapligt bra tryck i benen och håller bra fart genom hela sträckan utan några större missar.

Sträcka 4:
Paddlingsdags. Vi befinner oss i ingenmansland med ca 10 minuter fram till AXA och lika länge bak till Sportson. Tobbe ligger på min våg och vi tuffar på i hyfsad fart, vid det längre lyftet drabbas vi båda av kramp när vi skall kliva ur kajakerna men blir ganska snabbt av med det. Ungefär här börjar jag bli ganska hungrig vilket gör att jag får lite svårt att hålla kroppen i schack.

Sträcka 5:
Stämplar in, får kartan. Nu är det dags för poängplock! Väljer att börja med att cykla och att göra detta till de flesta kontrollerna. Visade sig vara ett dåligt alternativ så småningom då vi insåg att vi borde ha paddlat till fler kontroller. Sista halvtimmen var vi helt övertygade om att vi torskat den kassaskåpssäkra pallplats vi hade efter paddlingen, blir därför förvånad när vi i början av den avslutande hinderbanan hör speakern annonsera oss som 3:orna i herrklassen. Humöret på topp igen och snart är vi imål som treor i säsongens sista cuptävling.

Sträcka 6(bonus):
Hemfärden... Ett kapitel för sig. Att åka 45:an mellan göteborg och trollhättan var ingen barnlek. Dimma, mörker och ett enda långt vägbygge med reflexstolpar, spontana rondeller, omledning via småvägar gjorde att det tog sin tid innan vi var tillbaka i staden där solen alltid skiner.

1 kommentar:

Püttan sa...

Bra kört!