19 oktober 2011

Gymmets konung - Monarken

Var på SATS City och körde intervaller på den eminenta Monarken. Kittad med riktig sadel, bockstyre, spd-pedaler gör den ett bra jobb om man vill svettas livet ur sig. Nu hade tydligen displayen till Wattmätaren sagt upp sig så det fick bli till att köra på känn. Körde lite uppvärmning i ca 10 minuter och fipplade med spotify i telefonen. Lade sedan på lite mer vikt och ställde in hjärnan(och klockan) på 4 st härligt svettiga 8-minutersintervaller med en lyxig vila på 2 minuter. Kanske lite i längsta laget, men hey! det är ju oktober så varför inte lyxa till det lite :)







Förra vintern experimenterade jag lite med hur olika lång vila påverkar pulskurvan vid 3 minutersintervaller. Med 60 sekunder vila hade kurvan fortfarande en något stigande trend, med 90 sekunders vila däremot var topparna och dalarna på en jämn nivå genom hela passet. På 90 sekunder vila hann jag alltså återställa pulsen till någon slags "normalläge" mellan varje intervall.





Det var inte bara jag som var där och droppade svett på det välstädade golvet. Även herr Mathias Carling gjorde entré och visar här hur man paddlar så linorna glöder i den stackars maskinen.






SWECO Adventure Team är nu i Turkiet och tävlar i Lycian Challenge, en deltävling i AR Euro Series. Hemsidan är dock från tidigt 1800-tal och trackingen som de stoltserat med har iaf inte jag lyckats använda med någon framgång. Synd, för om allt går som det ska så borde de ha en bra chans att vara först över mållinjen vilket man naturligtvis inte vill missa.

Inga kommentarer: