15 oktober 2011

Icebug Acceleritas

I fortsättningen kommer vi utöver träning, tävling, livet mm även publicera en del recensioner av den utrustning vi använder till träning och tävling.Detta är en sko med relativt lite dämpning eller stöd. Den är helt enkelt konstruerad för löpning i terräng vilket även den extremt grovt mönstrade sulan avslöjar.


+Lätt, gör att man nästan automatiskt vill springa fortare.


+Bra markkontakt, den låga sulan gör att man har full kontroll på steget.


+Låg våtvikt, suger inte åt sig särskilt mycket vatten


+Bra grepp på mjukt underlag där mönstret får tag i marken.-Dålig dränering, när man trampat i vatten tar det en stund innan vattnet hittat ut ur skon. Därmed är den också relativt tung tills vattnet är ute igen.


-Dåligt grepp på hårda underlag som t.ex. berg. eller hårpackad jord. På blöta berghällar är de såphala då den mjuka sulan inte får tag alls.


-De hårda plastremsorna som löper på ovansidan av foten och används till att stadga snörhålen går lite för långt fram på foten. Resultatet blir att jag fått en del skav uppe på tårna när skon viker sig på "fel" ställe.
Summering: Jag sprang i dessa skor på Åre Extreme Challenge tidigre i sommar och blev lite besviken. Det dåliga greppet på berg gjorde att jag framförallt på utförslöpningen inte riktigt vågade lita på skorna och fick hålla igen bitvis. Jag använder dessa skor till stiglöpning och en del obanad löpning då är de suveräna och ger en bra känsla.

Betyg: 3 av 5

Inga kommentarer: