6 januari 2012

Hisingen runt

Jag har gjort en tripp ner till Göteborgstrakten över helgen för att hälsa på mina föräldrar och gå på syrrans killes 30-årsfest.

Det går ju inte att vara utan träning och roligast är ju om man slipper köra själv. Det blev Jerker från Team Sportson Skövde som bor i Göteborg som hakade på en cykeltur runt nästan hela Hisingen. 55km fick vi ihop på en tur i det strålande vädret. Jag passade även på att lägga beslag på några turfzoner under rundans gång som en bonus :)

Här är Jerker i Björlandas småbåtshamn, inte så mycket båtar i vattnet såhär års.


Älvsnabben tuffar fram och hämtar och lämnar folks om i stora massor var ute på promenad i det soliga vädret på norra älvstranden.


Under bilresan söder ut lyssnades det som brukligt på P3 då jag inte orkar med någon av reklamkanalerna. Efter morgonpasset körde de igång ett program med godbitar från 2011. De spelade bland annat upp ett klipp från Christer i P3 där en tjej nappat på en jobbannons som visade sig vara något heeelt annat än hon först trodde. Kort version:

Tjejens mormor hittade en lite annons i Alingsåstidningen om ett företag som behövde folk till en telefontjänst där man skulle prata om "livet mm" med ensamma svenskar i Norge. Mormodern bestämde sig till slut iaf att det inte var något för henne men den 20-åriga tjejen nappade. Kanonbra med 3,50kr per talad minut tänkte hon. De flesta av oss förstår ju vart detta är påväg... Hon beskrev hur det gick:

Första samtalet kopplas fram:
Killen: vad har du på dig?
Tjejen: jaa, jag har väl myskläder å så...
Killen: Vad gör du nu?
Tjejen: jaa, jag ska väl snart ut å gå en sväng med hunden
Killen: är du kåt?
Tjejen: ööh, nej?
Klick...

Andra samtalet, samma sak. Tjejen fattar då vad det är för jobb hon tackat ja till... Hon tackade sedan mycket snabbt OCH bestämt NEJ till att fortsätta jobba med att "stötta ensamma svenskar i Norge".


Imorgon står det löpning på schemat om det inte är kanonväder, för då får det nog bli en skapligt lång sväng på cykeln igen.

//Olof

Inga kommentarer: