9 april 2012

Cycling in the rain

Som jag skrev i förmiddags så var det en längre cykeltur som skulle avverkas idag. För att inte behöva cykla samma stigar/vägar om och om igen flera gånger i veckan så lastade vi cyklarna på Johans bil och begav oss en bit norr ut. Närmare bestämt till Västra Ämtervik där vi startade vår runda.
Vädret blev som yr.no lovade och bjöd på ett fåtal plusgrader som kompletterades med inslag av snöblandat regn, perfekt cykelväder alltså...
Första timmen bjöd även på motstånd då det kändes som vi ständigt befann oss i en uppförsbacke. Båda dessa skyltar passerades under denna tid.


När vi sedan fått avverka några negativa höjdmeter så var vi efter ca 2 timmar framme i metropolen Mangskog. Lite godissugen som man ofta blir på en tur som denna så svängde vi förbi ICA/systembolaget/apoteket/posten men blev utan godsaker då öppettiderna mellan 14-16 passade oss dåligt.

Vädret blev inte direkt bättre med tiden men just i mangskog så var det iaf mest snö som kom från himlen.

Vi tog sedan en nordligare väg tillbaka öster ut för att till slut komma fram i Rottneros. Väl där omvärderade vi det extremt blåsiga/regniga vägvalet som följde mellan-frykens strand och tog istället en extratur över ett berg strax väster om 45:an. Inte minst för att spana in "Solbergsmossen" som var belägen på bergets "topp". Här har ni den gott folk!


Dagens pulshöjare var däremot inte någon av de många backarna utan ett plötsligt möte med en grävling som kom lufsande emot oss på vägen. Jag höll på och greja med bromsarna och hade inte riktigt ögonen på vägen vid tillfället. Vad grävlingen tänkte på vet jag inte heller men den verkar inte lägga märke till oss heller för än Johan bromsade så det gnisslade och ropade. Då lyfte den blicken och bytte riktning och sprang istället iväg åt samma håll som den kom ifrån. Inte kul att få en grävling i foten så jag var rätt nöjd att han vek ner sig i det chicken race som vi helt plötsligt hamnat i.

I lördags körde jag, Erika och erikas bror Olle en lång runda i Dala-Järna på en hel del riktiga pärlor till stig(ning)ar. Bilder och beskrivning av detta kommer senare i veckan.

//Olof

Inga kommentarer: