22 december 2011

I Gunde Svans skidspår

Efter en kort visit hemma i Karlstad där jag hann med ett pass på Sats. Cykelintervaller på monarken efter ett parti benpress innan. 5 st 4 minuters med 5 kpa motstånd och runt 60 rpm = 300 watt. I dag var det vidare till Dala Järna, som ni alla säkert "järn"koll på är Gunde Svans hemort.


Gunde visar hur man ska få fart på skidorna

Här finns ett eget spår han kör upp utanför sin kåk men för kvällen blev det istället ett besök på ortens fina skidanläggning, upprättad runt 1988 och då flitigt använd. Nu står den fina anläggningen och gapar relativt tom med ett modernt och fint 5 kilometers ljuslagt spår som på sommaren går att köra rullskidor på, för den som vågar. Det är ett kuperat spår och en del kurvor, en skidåkares dröm.


Blev nästan 20 kilometers åkning med nada fäste, stakning och skate i de tunga uppförsbackarna. Pulsen låg bra och snittade runt 137 ungefär trots backarna.

I morgon väntar lite distanslöpnng och mer skidor. Kung Bore verkar dock vilja släppa taget om norden, regn och plusgrader väntas. Inga vita träd till jul alltså....... trist sorti!

Inga kommentarer: