6 maj 2012

Batman was here!

Vi börjar med en summering av gårdagen. Som vanligt när det är dags för tävling tidig uppstigning, frukost, packa väskan, mera frukost, packa bilen, åka bilen, parkera bilen, hämta nummerlapp, packa upp väskan, fundera över hur lite kläder man vågar ha på sig, klä på sig, äta, pumpa däcken, värma upp osv... Tusen saker att tänka på helt enkelt. Jag tycker dock att det känns lättare för varje gång man tävlar allt eftersom man blir allt mer trygg i att man har koll på läget.

Jag och Tobbe ställde oss långt fram i fållan för de som tänkt trampa i mål på under 2 timmar. När klockan slog 11 gick starten och eftersom det var masterstart genom centrum gick det rätt lugnt även om det var en hel del trängsel i jakten på positioner.
Ganska tidigt i loppet meddelade Tobbe att hans kropp inte var med på tåget och att pulsen lågt väldigt högt. Mina ben var dock i god form och jag tog vind med Tobbe som ett frimärke på bakhjulet.
Vi hade under stor del av loppet sällskap av två andra cyklister som korta stunder bidrog till dragjobbet i vår miniklunga. Av och till var det även fler som åkte med men som släppte efter hand.

Vi rullade imål som tvåa i herrarnas lagklass, slagna av Mathias och Fredrik i Sweco Adventure Team. Tredjeplatsen rodde Jonas Evaldsson och Anders Kvarnöf hem ett par minuter senare. Även de hade olika bra dag då Jonas haft en behaglig resa med bra ben samtidigt som Anders fått slita ont med kramp i ryggen och allämnt dålig känsla i kroppen.
Erika och Evelina kammade hem andraplatsen i damernas lagklass efter ett bra lagarbete.

Bilder från loppet kommer senare då Marcus som var där och fotade spenderat dagen i magsjukans tecken.

Idag blev det en lugn och mycket teknisk mtb-runda på 3 timmar med Schnellan som inte suttit på cykeln sedan i mars. Efter lite chansartade vägval fick vi också släpa cyklarna två längre partier på äkta LGT-manér.
På vägen hem passerade jag Löfbergs lila arena där det varit motormässa i helgen. Hörde att Batman varit där men att han spelat för mycket på stereon så att batteriet var dött. Eftersom ingen hade batmobilkompatibla startkablar så var det ju bara att tillkalla bärgare... :)

Imorgon blir det löpintervaller i bryngfjordsbacken. Samling kl 18.00 om det är någon som vill göra mig sällskap.

//Olof

Inga kommentarer: