8 september 2012

Hovfjället med repris

Hemma i "Kallsta" igen efter en sväng till Vägsjöfors för ett miniträningsläger med Jonas Evaldsson("mediapersonslighet"), Anders Schnell, Johan Fryksenius och Olof Hagliden.

1. Fredagkväll bjöd på fredagsmys i form av en vända uppför asfaltsvägen till Hovfjället 438 höjdmeter på 26 minuter. Sedan lite asfalt och stigar ner igen.
Ett hårt och fint pass där Fryksenius visade prov på starka ben och nådde toppen först. Jonas visade bergsgetkvalitéer och var riktigt jobbig ;) Men jag lyckades ändå spurta ner honom sista backen upp till toppen efter lite överdosering av mjölksyra...

2. Lördagsgodiset blev drygt 4 timmar cykling/äventyr(omskrivning för släpning av cykel) innehållande 1035 höjdmeter.
Vi avslutade passet med en vända upp för Hovfjället igen. Det tog dock någon minut längre idag än igår då benen var lite sega.
Idag tog vi asfaltsbacken ner igen och passade på att ha rullrace, vi toppade på 74km/h där det var som brantast. Den nyasfalterade breda fina vägen med stora svängar och lång sikt inbjöd till en hård kamp om att trimma sin aeroposition till det yttersta för att få upp farten ytterligare.

Efter gårdagens pass blev det bastu och en smarrig middag i den tjusiga deluxe-stugan vi hyrt på Abbas Stugby. Vi var alla helt överrens om att det inte var sista gången vi åkte dit och cyklade. Efter dagens tur kikade vi in hos Harold i hans Trek Profile Store där han bland annat fått in några cyklar ur modellprogrammet för 2013 som såg riktigt fina ut.

Jag klantade mig och tog med ryggsäck att ha mMINA kläder och lite fika i. Gissa var hela gängets jackor, underställ, arm/ben-värmare, mössor mm hamnade när solen kommit igång och fått upp temperaturen över 10 grader...

Lite bilder från dagens pass

Dagens "banprofil", avslutningen uppför Hovfjället är svår att missa :)

Johan får ta cykel på axeln för att ta sig över Östra Gårdsjöns undervattensspång


En tjuvkik på några 2013-modeller på Trek Profile Store

Som gängets multisportare tog jag givetvis ansvar för att se till att vi fick släpa cyklarna genom sankmark :).

Utsikten under passet var väl helt ok med en massa idylliska sjöar och strålande sol.


Här körde vi...

//Olof

Inga kommentarer: