6 september 2012

Racestory Stockholm Extreme

Kanske lite sent, men nu kommer vår story om Stockholm extreme i ett par delar framöver. Vi börjar från början...

Årets största mål för laget var just Stockholm Extreme. Förberedelserna inför denna tävling började tidigt i år och vi hade två svåra nötter att knäcka. Göran hade annonserat att vinterns träning varit alldeles för "polisinriktad"(bänkpress) och formen var inte nog för våran målsättning för Stockholm. Även Helene Söderlund som vi värvat för att köra lite multisport i år fick lämna återbud tidigt. Hon är med i längdskidlandslagets Team 2015 som satsar mot VM i Falun. De skulle ha ett landslagsläger under tävlingshelgen och det kändes som vi inte ville hindra henne från det.

Vi var alltså tvingade till att headhunta en kille och en tjej med samma målsättning som Olof och mig. En uppgift som inte är allt för lätt löses. Vi hade tidigt fått nys om långloppsskidåkaren/skidalpinisten/löparen Martin Holmstrand flyttat till Karlstad och var sugen på multisport. Sagt och gjort, vi värvade in honom direkt.
Nu var det "bara" att hitta en duktig multisporttjej och det mina vänner är INTE lätt. De växer nämligen inte på träd. Men i Eksjö garnisons multisport lag gör de det ;) Emma Wichardt var den som skulle få stå över Stockhom Extreme till förmån för Malin Hjalmarsson. Vi högg direkt som kobror och lånade in Emma. Nu var det bara att hålla tummarna för friska och skadefria kroppar, reserver till laget skulle vara en omöjlig uppgift att styra upp.

Nu hade vi alltså ett lag att ställa på startlinjen. Nästa del i att tävla är att ta sig till startlinjen, med rätt grejer.

Fortsättning följer...

Inga kommentarer: