1 oktober 2012

Bergslagstramp

I helgen var vi 7 killar som hoppade in i bilarna och drog till Nora för att cykla på de mtb-leder som finns i området. 18 mil skyltade mtb-spår med mycket stigar finns det i området sydöst om Nora.

På fredagen blev det ca 2 timmar stigcykling i pannlampornas sken. Terrängen var fruktansvärt blöt men stigarna var riktigt tekniska och fina vilket gillades.

På lördagen hade vi hela dagen på oss så i diskussionen kring vilken led vi skulle köra föll givetvis valet på den längsta och svåraste :) I det här fallet Kilsbergsleden som tog oss ca 5 timmar dörr till dörr. Det blev en del filmat med de inte mindre än 3st Go Pros som följde med på turen. Dessa filmer och lite mer ingående utvärdering av lederna kommer på bloggen när filmerna är färdigredigerade.

På kvällen hängde vi först en stund i den vedeldade bastun innan vi svidade om och slog oss ner i grillstugan istället. Grymt mysigt och gött med en rejäl köttbit(och givetvis bearnaisesås) efter en lång dag på cykeln.

På söndagen valde några(som fått slut på bromsbelägg) att springa en av lederna(Slantan 25 km, Röd) och några av oss cyklade samma led.

Mer beskrivningar av lederna kommer i ett längre inlägg med bilder.

Till helgen är det dags för Femmans Mutisportrace i Kungälv strax norr om Göteborg. Jag och Tobbe satsar på att göra ett bra resultat för att bärga en topp-placering i cupsammandraget.

Inga kommentarer: