17 juni 2012

Bryngfjorden på alla håll och kanter

Efter att ha ställt in förmiddagens paddling till förmån för diverse hemmafixande såg jag fram emot det benkränkarpass som det på Erik Pütseps initiativ skulle bjudas på.
Erika hakade på och vi tog cyklarna och rullade bort till Bryngfjordsbacken. Eftersom vi var lite tidiga passade jag på att ta cykeln upp en vända för att testa en av de nya downhillbanorna som nyligen anlagts.
När alla kommit körde vi igång med lite traditionella backintervaller där man kunde välja att springa/gå eller cykla. Jag och några till valde löpvarianten och gick först en gång som uppvärmning innan vi körde 4 stycken lite snabbare rundor. Den första och kanske framförallt den sista var det betydligt högre fart än vanligt vilket kändes bra i kroppen.
Jag vek sedan snabbt ner mig från spänstträningen då jag inte riktigt vågar fresta på knät som nu är nääästan helt bra efter lite strul sedan Le Grand Tour. Istället blev det 5 rundor i backen på cykeln upp och ner i olika downhillspår, vägar och liftspåret.
Summan blev alltså 4 löpintervaller och 6 vändor på cykeln. Redo för Åre? ja jag hoppas det iaf :)

Eftersom det inte blev någon långpaddling idag så får det bli imorgon istället. Då är vi några som gjort upp att paddla "stora karlstad runt" efter jobbet.

För er som lyckats missa det så var det iaf Vätternrundan i helgen. Även om man kan säga att alla som tar sig runt genomför en bra prestation så var det iaf ett gäng som var lite vassare än de andra. Forne proffscyklisten Magnus Bäckstedt hade samlat ihop ett välmeriterat gäng och satt upp målet att sätta nytt rekord runt sjön för att uppmärksamma barncancerfondens "ride of hope".
Resultat: Ja, de lyckades. De cyklade på 6:37 vilket ger en snittfart på smått otroliga 45,37km/h!!! När de dessutom bara var fem personer att dela på dragjobbet så blir det ju ännu mer imponerande. Blev nog rätt många som fick känna sig rejält omkörda när detta gäng susade förbi.
Här är iaf en fotograf som lyckades fånga dom på bild trots hög fart.

Läste om två killar i gruppen "rymdreglage" som gjort (musik?)videos som fått stort genonmslag på youtube. Känner du att du har för mycket fritid? Börja filma stop-motion filmer, då är det problemet löst. Kan även rekommendera deras "Insert coin" för den som vill fördjupa sig mera.




//Olof

Inga kommentarer: