15 september 2011

Vikten av växling

Man känner att lördagens tävling börjar närma sig. Mer och mer går tankarna kring vilka skor man skall springa i. Hur man skall lägga upp växlingsstrategierna för att minimera stillaståendet och sölande med grejer under själva racet. Ska man ha flytvästen i växlingsrutan eller i kajaken, ska man köra med cykelhandskar genom hela racet eller inte ha dom alls, när skall man stoppa i sig gel och hur stor flaska behöver jag egentligen ha på cykeln? Alla dessa frågor skall vara bestämda på fredag för att inte behöva fundera eller tveka under själva racet.

Många tror att det skiljer mest ute på banan mellan de snabbaste och de långsammaste, men om man tar en titt på växlingstiderna så ser man snabbt att det kan skilja flera hundra procent mellan bästa och sämsta tid. Detta är tid som är mycket tuff att ta igen ut på banan.

Dagens träning blev av den lugnare sorten för att få lite återhämtning. Eftersom jag ändå skulle handla så tog jag helt enkelt ryggan och kutade till Willys. Lite mjölk, yogurt mm senare så vände jag på klacken och sprang hem igen för middag.

over and out!

//olof

Inga kommentarer: