13 november 2012

Bra start på veckan

Skickade följande sms till Jonas vid lunchtid igår: "..........måndag?"

Jonas förstod direkt att det var benkränkarmåndag jag syftade på och var inte sen att haka på. Även Peter gjorde oss sällskap denna gång.

Började med lite löpning på bandet för att väcka kroppen och då i synnerhet benen. Sedan tog ett pass fyllt av hets, primalljud och ansträngda ansiktsuttryck vid. Jag gjorde ett försök att filma Jonas när han maxade i bensparkmaskinen men han höll sig hyfsat sammanbiten och bjöd inte på några roligheter.
Just bensparkmaskinen och benpressen var väl de övningar där det hetsades mest. Vi lyckades alla tre pusha våra gränser och köra sista setet med samtliga vikter som fanns att tillgå på bensparken. Benpressen hade lite fler vikter så där finns det lite att jobba på men skam den som ger sig.

Träningsvärk idag? Jadå men inte så illa som det kändes igårkväll och det berodde nog mer på Borzov-stegen än benpressandet.

Dagens pass blev återigen en vända till gymmet men denna gången för att de överkroppen en duvning. Idag var det Peter som fick hålla i taktpinnen och såg till att det inte blev någon vilsam kväll direkt.
Passet började med lite vanliga styrkeövningar, övergick till några av Peters mer ovanliga brottarövningar och avslutades med 8st 2-minutersintervaller där vi körde varannan paddelmaskin/stakmaskin. När passet var över var jag helt skakis. Då var det skönt att komma hem till en nylagad middag och bara slå sig ner och greppa gaffeln.
Överkroppsstyrka är väl kanske inte min bästa gren så det är ju tur att bänkpress inte ingår i så många multisporttävlingar...

//Olof

Inga kommentarer: