3 augusti 2012

På uppåtgående

Nu är det full fart som gäller för att hitta bästa möjliga form inför stockholm. Satsar på lite snabbhetsträning sista veckan för att kunna köra gärnet på prologlöpningen inne i stockholm.
Funderade lite på om karlstad kunde erbjuda något högt torn att köra lite trappträning i men det är nog tunnt med det. En av looparna på prologen består av löpning i trapporna upp iett 80 meter högt torn för att sedan fira sig ner för fasaden, det kommer bli riktigt jobbigt på vägen upp och "luftigt" på vägen ner :)
Igår hade vi lite lagmöte och diskuterade taktik, mat, prylar mm för att inte missa något inför nästa helg.

I onsdags körde jag ett ångestpass för att testa formen lite. 8st intervaller á 3 minuter med 1 minut vila bestämde jag mig för.
Jag var lite osäker på hur fort jag skulle orka springa och tänkte att jag iaf borde klara att hålla mig under 3:40min/km. Benen kändes bättre än väntat trots så gott som ingen löpning sedan Åre och jag höll mellan 3:27-3:31 alla åtta intervallerna. Formen borde alltså vara på uppåtgående med tanke på hur risigt det kändes i lördags.

Efter det tog jag mig an uppdraget att agera tekniktränare på OK Tyrs mtb-träning.
Först kikade vi lite på backen bakom skjutbanan på sanna där värmlandsserien kommer gå av stapeln nästa tisdag. Jag berättade lite hur man skall stå på cykeln och tänka kring spårval genom steniga partier. Sedan var det dags för provkörning, där var det ingen som fegade(På gott och ont...) ka jag lova. Efter att de första 6 personerna hade passerat hade 3st åkt över styret och hamnat ute i terrängen, som tur var utan allvarligare person(eller cykel)skador.

Efter det körde vi lite bromsteknik där det gällde att våga använda frambromsen. Även här var det frisk vågat av de flesta som verkligen testade gränserna. Inga vurpor denna gången iaf :)

Sista momentet var en sväng. Hur svårt kan det va? tänker många. Men med rätt spårval, inbromsning och igångdrag kan man spara mycket tid och kraft. En långloppsbana innehåller ju dessutom ganska många svängar så sparar man ett par sekunder i varje kurva så blir det mycket tid.

Det är skönt att se vilken uppslutning det är på OK Tyrs träningar. Vi var säkert 20 cyklister som rulladeiväg från KMTI denna onsdag.

I helgen skall jag och Erika ut till Lurö för att vara med när Mathias Carling och Kristina Bengtsson gifter sig. Förhoppningsvis håller sig vädret i schack så vi kan vara utomhus.
Givetvis åker även löpskorna med ifall jag hinner klämma in lite löpning runt på ön. Vet inte hur det ser ut på Lurö men lite skön klipplöpning hade suttit fint. Ni får hålla koll på facebook för korta uppdateringar under helgen.
Tobbe och Martin åker till Sälen för att tävla i AIM Challenge och förhoppningsvis kan de ro hem segern i år efter några lärdomar från förra årets andraplats.

//Olof

Inga kommentarer: