28 januari 2008

Anpassade i Alperna

Det har varit dåligt med uppdateringar på sistone, detta beror delvis på att vi anpassat oss i alperna samt att vi även haft mycket folk på besök i huset. Bland annat har vi lärt känna två lärare från Folkhögskolan i Alta (en av de nordligaste städerna i Norge). De har varit i Davos i ca en vecka med sina elever i skioskred. Nästa anhalt för deras undervisning är Kanada, allt för att få mer erfarenheter av snöns uppbyggnad och olika miljöer, för att kunna undvika laviner.

Det var ett nyttigt sällskap i huset med Christer och Björn som delade med sig av deras erfarenheter. Christer fick sig även hann en ny ofrivillig erfarenhet i och med att han krockade med vår skibummare Kjetil i backen och fick axeln ur led. Något som han tog förvånansvärt bra och det var inga ledsna miner. Inte från vårt håll heller då det betydde att Christer bodde kvar hos oss nån dag till medan Björn hade hand om en workshop i Pischa.

Christer har inspirerat mig och Anton att åka till Sarek och gå på tur och även fått oss att se möjligheterna att få ett friår med CSN bidrag för att åka skidor och lära sig mer om laviner, friluftsliv mm. genom www.oytun.no

Snart väntar en liten resa för några av oss, till Samnau och Ischgl där vi har förhoppningar att hittar några Skandinavier som vi kan bo hos, gratis !=)

Jag och Anton har även varit på en av världens bästa och mest berömda bootfitters som har fixat många landslags pjäxor. Heierling i Davos. 2 timmar senare hade vi stått på laser, fått pjäxsulorna nerslipade och innersluorna fixade och blivit dryga 5000 kr fattigare.....

Nu får det va nog för denna gång, skriver mer när det orkas med, nu blir det solning på balkongen.

Inga kommentarer: