4 februari 2008

Roadtrip och lyxboende

Runt klockan nio på kvällen den 29:e januari kom ännu ett av dessa impulsbeteenden av Anton och Tobias som jag inte riktigt hunnit mig vänja mig vid! En annan vill ju gärna ha allt planerat i god tid. Men nu skulle vi tydligen lämna Davos i all hast och försöka hinna med sista tåget till Ardez och träffa Tobias Schweiziska vän Lucas. Tåget hann vi med efter mycket förvirring om vilket vi skulle ta ;D Väl framme i den lilla uråldriga byn Ardez så kändes allt grymt bra! Det visade sig att huset vi skulle bo i, som på utsidan såg väldigt gammalt ut, va renoverat på insidan för runt tio miljoner! Vi bodde helt enklet i ett slott, å det tackar vi lucas morfar för ;)
//JockeFondy i Lucas och Gianni Matters morfars jättevilla

5 våningar med lyx, skulle man väl kalla det. Allt utom en fast internetuppkoppling fanns. Häftiga belysningar, toaletter med schweizisk stil. 2 korta skiddagar avverkades samt en längdåkningsdag. På lördagmorgonen bestämde vi oss för att dra vidare till Ischgl och i all hast glömde jag min plånka hemma hos luc, att glömma en plånbok är något jag aldrig tidigare lyckats med så det var ju en bedrift i sig. Men säker på att plånboken låg kvar i soffan efter att ha åkt ur mina mjukisbyxor åkte vi vidare med Jocke som finansiör.
Åkning över till Ischgl med all packning

En 40 minuters lång bussresa på den absolut minsta och tightaste vägen jag åkt på, med fullstor buss och släp. Bilder från tunnlarna finns snart på picasaweb. Med förhoppning om många svenskar i Ischgl såg vi fram emot att kunna ragga tak över huvudet.

Men det var lättare sagt än gjort, då de få svenskar som fanns i Ischgl hade hunnit lämna den exploaterade byn med bara 4 och 5 stjärniga hotel. Skador samt jobb på andra ställen gjorde att efter många samtal och fetare räkningar fick vi reda på att det fanns två tjejer som kände varande, varav den ena hade kanske ett boende där vi kunde sova. Det var två trötta tjejer som visade sin välvilja mot oss, det visade sig att de hade haft det lite tufft och gått och lagt sig tidigt vid åtta tiden.

De räddade våran afton och visade oss runt i turistiska Ischgl samt dess nattklubbar och det slutade till slut med ett besök på "alpernas bästa nattklubb" enligt nattklubben Pacha. En nattklubb som signat Paris Hilton, hon var dock inte där men det gjorde inget då det spatserade runt samt dansade några ugly go go dancers på klubben. Ca 05.00 slumrades det in.
kl. 11 efterföljande morgon bestämde vi att vi skulle fara hem då gratis golvplats inte växte på träd. En shoppningtur i ett skattefritt Samnaun slutade med några liter alkohol av olika sorter, det var som sagt nästan GRATIS. En blixtvisit gjordes även med ofrivillig träning uppför Ardez smala gator av undertecknad för att få tag på sin plånbok.

Snart kommer en rapport från dagens underbara åkning samt jockes konstnärliga vurpa......

/Tobbe

Inga kommentarer: