6 september 2012

Stockholm Extreme, vägen till starten

För de lag som kör långa adventurerace så kanske stockholm extreme inte framstår som någon större logistisk övning. Men för oss som är vana att åka på tävling med ett par skor och en flytväst blir det ändå lite att tänka på.
Vill man bara "ta sig runt" är det egentligen ingen match. "Problemen" kommer när man vill fightas med de andra topplagen och måste komma på varenda liten grej som kan spara tid utmed banan. Lite som att man försöker överlista själva tävlingen i sig och komma på lösningar "outside the box" som kan spara tid, vikt eller kraft.
Därför spenderades otaliga timmar med PM:et för att komma på hur allt skulle läggas upp och i vilka TA-väskor olika prylar skulle ligga.

Dagarna innan tävlingen genomsyrades av en stor mängd fix och trix för att ordna bogserlinor till cyklar, planera matintag, prylar till nattvilan mm.
Till råga på allt så hade Martins cykel fortfarande inte droppat ner i bervlådan så Marcus Jonsson ryckte in som räddaren i nöden och lånade ut sin cykel(Tobbes cykel från förra säsongen) till Martin.

Dagen före tävlingen infann sig och vi skulle packa i bilen för att åka till Bredängs camping där 3st av karlstadlagen skulle husera under natten före tävlingen. Här börjar problemen på allvar :)
Problem nr 1. Fordonet för dagen är Martins Audi A4 och vi inser rätt snart att det kommer bli tight att få med allt i bilen. Särskilt eftersom Anders Schnell också skulle åka med oss för att kolla på tävlingen.
De andra karlstadlagen har redan åkt så där finns ingen möjlighet att skicka med något... Då dyker räddningen upp. Johan Siggeson som också skulle tävla i stockholm mötte upp för att köpa lite enervitprylar. Eftersom han skulle åka själv till stockholm i sin bil fick han även äran att plocka upp Anders för vidare transport öster ut.
Problem nr 2. fel i leveransen från enervit.. En massa saker saknas så vi riskerar att få slut under tävlingen.
Lösning: Åka till Bergvik och köpa mera..(På Zoo-butiken passade även Martin på att införskaffa en mycket prisvärd visselpipa till flytvästen för det facila priset av 175kr. Men enligt förpackningen skall den iaf göra underverk för den som vill locka på sin hund)
NU kunde vi iaf bege oss mot stockholm. 3 personer, 3 cyklar, oräknerligt antal väskor, luftmadrasser, flytvästar mm.

Bredängs camping.
När vi kommer dit har de andra två lagen (Karlstad Vit och Röd) gjort fördigt hela packningen och är redo att gå och lägga sig. Så långt har dock inte vi hunnit så innan vi får lägga huvudet på kudden skall det blandas sportdricka och sortera upp de sista prylarna i rätt väskor. Slutar med att vi är klara vi 1-tiden...
Anders fick dessutom som "support" det tveksamma nöjet att kliva upp extra tidigt för att i morgontrafiken bege sig in till centralstation för att hämta upp Emma som kom med nattåget från Östersund.

När Anders kommer med Emma packar vi i hennes grejer i väskorna och beger oss mot registreringen en kort bit från medborgarplatsen.
Väl där följer ytterligar ett par timmar av kartfixande, packning av mat, laminering av roadbook mm som inte hunnits med dagen innan.

Under tiden vi gör detta stoppar jag i mig köttbullar för att fylla på magen lite. Helt plötsligt när jag stoppar in en köttbulle i munnen får jag ett stick på insidan kinden. Min tanke: fan ligger det något vasst i köttbullen? Icke! Det var en geting som hade suttit på köttbullen...Smärta!
Eftersom jag får ordentliga reaktioner av myggbett så var jag nu lite orolig att min start i tävlingen var i fara. Men Emma var väl utrustad med mediciner och försåg mig snabbt med en näve piller som rådde bot på detta.

Efter lagkaptensmöte och inlämning av TA-väskorna var vi så REDO FÖR START!


Inga kommentarer: