14 juni 2012

Nu tar vi helg!.. snart iaf...

Så var det dags för frääädag igen, kanske veckans bästa dag på många sätt.
Planen för helgen är att träna ner kroppen långt ner i källaren för att kunna plocka upp den igen i slutet på nästa vecka och ha stålben inför Åre den 30:e.
Exakt vad det blir för träningsupplägg under helgen får jag nog bestämma imorgon men ambitionen är iaf att köra ett kvalitetspass imorgon fredag och sedan köra två pass vardera på lördag och söndag
Lutar lite åt Cykelintervaller, löpintervaller, långlöpning, paddelintervaller och backlöpning+spänst i den ordningen från fredag till söndag..

Andreas i sin Ruahin Firebolt
Ikväll var jag och Andreas ute och paddlade en sväng. Kändes som middagen satt i halsen men det blev iaf några bitar med hårdkörning och lite starter.
Vi diskuterade även hur vatten strömmar vilket är en viktig faktor att ta hänsyn till för att göra bra tider på paddlingen i åre. Det kan skilja flera km/h mellan "det snabba vattnet" och det lite långsammare och ibland kan det vara svårt att se var det går snabbast.
Eftersom vi åker upp till Åre på måndagen i tävlingsveckan siktar vi på att hinna köra igenom paddelsträckan tillräckligt många gånger för att kunna ta ett riktigt offensivt och snabbt spår genom forsen på tävlingen.
Ruahin Firebolt och Nordic Kayaks Rocket +


//Olof

Inga kommentarer: