13 september 2011

Värmlands värsta cykelbackar?

Vi fortsätter presentera Värmländska cykelbackar. Här kommer kanske de allra värsta, ni får hojta om det saknas någon. Släng iväg ett mail till tobias.ostrom@gmail.com

Tossebergsklätten: Värmlands svar på Vueltans Alto de L' Angliru fast 10 kilometer kortare. Med cirka 220 höjdmeter och 2,1 km blir det en snittlutning på strax över 10%. Enligt den här vägskylten ska det vara 20% som brantast upp:


Höljesberget: Är detta Värmlands tuffaste backe tro? Jag har svårt att tro ni hittar en värre backe. Här plockar man 420 höjdmeter på 6,8 kilometer som ger runt 6,2% i snittlutning.

Branäs: Strax söder om finner vi Branäs skidanläggning. Den här backen stoltserar med så mycket som 340 höjdmeter på 4,1 kilometer. En riktigt bitig backe som har en snittlutning på 8,3%.

Hovfjällsbacken: Definitivt en av de tuffaste och längsta backarna Värmland har att erbjuda med sina 7,7 kilometer och 400 höjdmeter med snittlutning på 5,2%.

Långberget: Kanske Värmlands längsta och högst belägna motlut? Här plockar man 480 höjdmeter asfalt hela vägen upp till Långbergets sporthotell. Frågan är om det finns någon backe som är längre och tar lika många höjdmeter som denna som är 10,8 kilometer lång vilket ger snittlut på 4,4%.

Inga kommentarer: